Vlinders

De tentoonstelling “Vlinders” was te bezichtigen van 27 mei tot en met 28 oktober 2018;

VlindersPapillon Butterfly Schmetterling

  • Vlinders in het Missiemuseum Steyl

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. Broeder Berchmans brengt deze collectie bijeen tussen 1900 en 1930 i.s.m. zijn medebroeders in Afrika, Azië en Zuid Amerika.

Het museum ontvangt daarnaast drie mooie, particuliere vlindercollecties. In 1929 de collectie van Henri Latiers die hij in Limburg ving. In 1998 de collectie tropische vlinders die Hay Hermans bijeenbracht. In 2012 de 84 kastjes met vlinders en hun biotoop uit Limburg van Coen Ottenheijm.

Wij verheugen ons deze verzamelaars met hun collectie aan u voor te stellen.

 

  • Vlinders in de Botanische tuin Jochumhof

Een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: in de Jochumhof voelt een vlinder zich thuis.

Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Planten worden door rupsen als voedsel gebruikt, terwijl de meeste vlinders van nectar leven. Vlinders kunnen pas vliegen als hun lijf op temperatuur is. Op een zonnige warme dag is dat geen probleem, maar op koude, bewolkte dagen houden ze zich schuil.

Loop de vlinderroute in de botanische tuin en laat je verrassen door de soortenrijkdom.

www.jochumhof.com

 

Het Missiemuseum Steyl en de Botanische tuin de Jochumhof willen op deze wijze bijdragen aan een betere kennis en een beter behoud van de vlinderpopulatie.

 

Een bijzondere ervaring!