Krijg de kriebels

Es kitzelt und krabbelt

De insectencollectie van het Missiemuseum is zo’n 100 jaar geleden verzameld door de Missionarissen van Steyl en meegebracht uit verre landen. Ze zijn ondergebracht in een apart insectenkabinet. Zij wilden op deze manier de verre, onbekende wereld aan de thuisblijvers laten zien.

Zo krijgen de insecten die de missionarissen een eeuw geleden meebrachten in onze ‘nieuwe tijd’ misschien een andere, nieuwe functie. Maar ze zijn en blijven nog altijd mooi om te zien.

In de tentoonstelling “Krijg de kriebels” brengen we oud en nieuw bij elkaar. De insectencollectie van het museum versus het kweken van insecten voor consumptie. En natuurlijk allerlei wetenswaardigheden over het rijke insectenleven zelf.


Workshops Missiemuseum Steyl en Jochumhof tijdens de insectententoonstelling

Laat je inspireren door insecten!

Het Missiemuseum Steyl organiseert samen met de Jochumhof een aantal activiteiten en workshops bij de expositie.

Tijdens de opening op 19 mei worden in het Missiemuseum Steyl hapjes geserveerd waarbij insecten zijn verwerkt. Ook worden die dag insectenhotels gebouwd in de Jochumhof.

Wie de smaak echt te pakken heeft kan inschrijven voor een kookworkshop met topkok Herman Maessen.

Creatievelingen kunnen schilderen in het museum met Jan Lücker of een raku gestookte insectenpot maken met Cindy Heidens.

Astrid Roox legt uit hoe je met je smartphone de mooiste foto’s maakt van insecten in de Jochumhof.

Op stap in de wereld van de nachtvlinders tijdens een speciale avond in de Jochumhof.

Wil je kennis maken met de kleine natuur om je heen, ga dan mee met Maaike van Strijp en verwonder je over de insecten in de kloostertuin.

Alles over de honingbij kom je te weten van de imker van de Jochumhof. Maak mee hoe de honing uit de raten wordt geslingerd!


De tentoonstelling “Krijg de kriebels” was te zien van 19 mei tot en met 27 oktober 2019.

Een bijzondere ervaring!