Beer heeft museum verlaten

De beer van het Missiemuseum Steyl heeft donderdag 1 februari het museum tijdelijk verlaten.

Velen kennen de beer nog vanuit hun jeugd, altijd stond hij bij de ingang van het museum en nu is hij even niet aanwezig. De media was bij dit bijzonder moment aanwezig om verslag te doen.

 

 

 

 

Een dag eerder werd de blaasbalg voor de brom in de beer teruggezet. De volgende stap is het restaureren van de vacht en de bek van de beer. Tevens zal hij volledig gewassen worden zodat hij na deze make-over weer fris voor vele jaren als ‘poortwachter’ in het Missiemuseum Steyl de bezoekers zal verwelkomen.

Om de restauratie goed te kunnen uitvoeren is de beer door de firma Bouten uit Venlo opgehaald. Zij hebben een enorme reputatie op het gebied van het restaureren en opzetten van dieren. Al eerder hebben zij de beer en andere dieren uit het museum onder hun hoede gehad.

De beer werd uitgezwaaid door bezoekers en het personeel van het Missiemuseum.

 

 

 


Conservator Truus Coppus plaatste na vertrek van de beer zijn foto op ware grote bij de ingang van het museum. De beer zal ongeveer zes weken niet in het museum zijn. Uiteraard wordt op deze site en in de media melding gemaakt wanneer de beer van Steyl terug zal komen.