De beer heeft het Missiemuseum verlaten.

2 FEBRUARI 2018

Donderdag 1 februari 2018 heeft de beer van het Missiemuseum Steyl zijn vaste plaats in het museum tijdelijk verlaten.

Een bijzonder gebeuren want de beer staat al tientallen jaren in het museum. Voor de media meer dan genoeg reden om hiervan verslag te doen.

In de loop van jaren is de vacht en de bek op een paar plaatsen versleten geraakt, deze zal door een team van restauteurs bijgewerkt worden. Om dit goed te kunnen doen is de beer voorzichtig naar het restauratieatelier vervoerd en werd hij onder publieke belangstelling uitgezwaaid.

Deze fase van de totale ‘make-over’ van de beer zal door de firma Bouten uit Venlo uitgevoerd worden. Tevens zal de vacht gereinigd worden zodat hij er weer jaren tegen kan.

De beer zal een aantal weken niet in het museum aanwezig zijn. Op zijn plek staat nu een foto op ware grote van hem zodat de bezoekers de beer toch kunnen zien.