Museumweek 2016 ‘Ons echte goud’ van 16 tot en met 24 april

Van zaterdag 16 april tot en met zondag 24 april 2016 is het Nationale Museumweek met als thema ’Ons echte goud’. Het echte goud van het Missiemuseum Steyl is de unieke volkenkundige en natuurhistorische collectie ondergebracht in een presentatie die zelf museumwaardig is. nieuws_museumweek 2016Ooit noemde Boudewijn Büch het Missiemuseum Steyl het mooiste museum van Nederland.

In de Nationale Museumweek krijgen bezoekers, in groepjes vanaf twee personen, een catalogus van de tentoonstelling ‘Afrika en Limburg’ (ter waarde van €10,-) gratis!

Er worden ook rondleidingen gegeven door – en verhalen verteld over het oude museum in de weekenden van 16 en 17 april én 23 en 24 april. De rondleidingen starten om 14.00 uur en 15.30 uur in de ontvangstruimte, duren een uur en zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. Het museum is rolstoelvriendelijk.

Tijdens de Nationale Museumweek 2016 gelden de reguliere entreeprijzen.