De jarige beer van Steyl in het nieuws

Sinds een tijdje is het brommen van de beer helaas nog maar nauwelijks hoorbaar.

In de beer zit een authentiek speelwerk die het brommen van het beer nabootst. Dit speelwerk is versleten en dient gerestaureerd te worden. Missiemuseum Steyl kiest er bewust voor om de beer zo authentiek mogelijk te houden en laat op dit moment door een restaurateur een offerte maken.de beer

De supermarkt van Steyl startte afgelopen maand een statiegeldactie om deze restauratie te ondersteunen. Sinds dit bekend werd via Stadsomroep Venlo TV is in het Missiemuseum de beer los.

Er zijn overweldigende reacties van particulieren en instellingen binnen gekomen die graag willen doneren om de Beer van Steyl in helpen en zo zijn gebrom weer terug te geven.

Voor de niet meer brommende beer is een ‘Brom-Pot’ geopend.

Wilt u bijdragen?  Dat kan onder vermelding van ‘Restaureer de Steyler Beer’ op bankrekeningnummer: NL82 RABO 0150549466.

Meer nieuws over de restauratie van de Beer van Steyl zal zeker volgen!